Volle Maan in Steenbok

Op 13 juli om 20:37 zal de volle Maan in sterrenbeeld Steenbok staan. Net zoals vorige maand is deze maan ook weer een super maan. Een super maan houdt in dat de maan dichter bij de Aarde staat en in zijn formaat groter lijkt dan wat we normaal in de lucht zien. Een super maan betekent ook dat de kracht veel sterker is dan bij een andere volle maan. Hier kunnen we echt profijt uit halen om te kunnen transformeren en los te laten wat ons niet meer dient. Deze maan staat ook aan het einde van een cyclus dat 4 maanden heeft geduurd. Ik denk dat ik voor alle vrouwen kan spreken dat we allemaal gevoeld hebben hoe sterk de energie op aarde is. Je kan je onrustig voelen omdat je de energie niet goed door je lichaam heen kan laten stromen. Je kan je daardoor wat meer emotioneel instabiel, onrustig en meer frustratie ervaren. Als je de energie goed door je heen kan laten stromen dan zul je merken dat er stukken naar boven komen die je confronteren om eens goed in je innerlijk spiegel te kijken. Je voelt de intens transformerende kracht dat je het oude mag loslaten. Ook keuzes zijn hierin heel belangrijk! Wie wil je zijn? Wat wil je doen? Wat mag ik nu echt loslaten?

De energie van de Steenbok in Volle maan

De steenbok is het element aarde (bewust) daar tegenover staat vuur (onbewust). Het element Aarde staat voor gewaarworden, waarnemen met de zintuigen. ‘What you see is what you get’, zou het motto van Aarde kunnen zijn. De begrippen hier-en-nu, nuchter, realiteit, pragmatisch zijn zekerheden in de wereld van Aarde. Het element Vuur staat voor transformatie en Vuur in ons lichaam staat voor de spijsvertering. Spijsvertering is letterlijk ‘Dat wat we kunnen verteren’. Alle prikkels die we dagelijks opdoen, energie die we meenemen en wat we eten zijn allemaal verbonden met het element Vuur. Als wij het vuurtje niet krachtig hebben branden dan kunnen we dus ook niet alles verteren. We houden dan alles vast in ons lichaam. Tijdens de maancirkel gaan we dus vooral werken op het onbewuste en dus met het element vuur. Dit doen we door een reis door ons onbewuste te maken en te gaan onderzoeken wat we niet hebben verteerd. Door bewegingen wakkeren wij het vuur in ons aan zodat we het onverteerde losmaken en daarom kunnen loslaten.

Wat je kan voelen tijdens deze volle maan is dat je meer focus en concentratie hebt. Steenbok zorgt dat je taken gaat doen waar je normaal gesproken geen aandacht voor hebt. Denk hierbij aan ramen lappen, een flinke wandeling maken, de kasten in huis schoonmaken en sorteren. Pas wel op dat je niet teveel gaat doen. Dat is de valkuil als je focus en concentratie scherp is voordat je het weet ben je opgebrand omdat je maar doorgaat. Neem de tijd voor alles wat je doet, vertraag als het nodig is of neem even een pauze tussen activiteiten door. Dit is ook het moment om bepaalde gesprekken met mensen aan te gaan die je normaal niet zou durven doen. Juist omdat je focus zo helder is kan jij jezelf goed verstaanbaar maken tegenover de ander. Je zult dan ook meteen goed begrepen worden. Ook hierin mag je de tijd nemen, weet wat je wilt zeggen en waar je tegen aanloopt en wat het met je doet. Dit om verwarring en frustraties te voorkomen.

Zorg goed voor je lichaam in deze tijd. Kijk wat je wilt doen voor je lichaam. Misschien wil je afvallen of een fitnessroutine aangaan. Wanneer het tijdens deze maan ontstaat, is het hoogst waarschijnlijk dat je dit vasthoudt. Dit komt door de enorme wilskracht die je tijdens deze maan ervaart en die is sterker dan normaal. Het is ook de tijd van tegenstellingen een voorbeeld is hiervan; Je hebt krachtsport gedaan en hebt spierpijn. Je spieren zijn gezwollen en korter door de training. Kies dan voor yoga om je spieren te verlengen en te laten ontspannen. Tegenstellingen kan je betrekken op alles in je leven ga zelf op onderzoek uit per dag in hoe je lichaam voelt en wat het nodig heeft.

De volle Maancirkel in Steenbok

Heb jij na het lezen van de aankomende maan helemaal zin gekregen om deze krachtige maan te vieren en met de transformerende kracht te werken?

Bekijk dan het programma via deze link !

Wij werken enkel in kleine groepen vrouwen en hebben plaats voor max. 5 vrouwen. Wil je zeker zijn van je ticket? Klik dan HIER

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You cannot copy content of this page