Ingrediënten die je nodig hebt: 

  • Geneeskrachtige kruiden
  • 1 grote pan met deksel
  • 2-3 kopjes vers, gefilterd water
  • Handdoek, rok of doek om de stoom te bedekken en te richten
  • Journaal en pen voor integratie achteraf

    Bereiding

    1. Bereid 3 kopjes kokend water en doe deze in een grote pan op het fornuis.

    2. Houd kruiden tegen je hart + baarmoeder om een ​​intentie voor het ritueel in te stellen.

    3. Voeg de kruiden bewust toe in de pan en zet de deksel er gedurende 3-5 minuten op, ondertussen      mediteer je met een hand op het hart en de andere op de baarmoeder.

    4. Zet de pot op de grond in je heilige ruimte.

    5. Bedek je voor- en achterkant met je twee handdoeken, zodat de stoom rechtstreeks in je yoni en      bekkenbodem terechtkomt.

    6. Verwijder het deksel van de pan en plaats ALTIJD eerst je hand op de stoom om ervoor te zorgen        dat deze niet te heet is.

    7. Gebruik een van de onderstaande posities om je yoni gedurende 5 tot 30 minuten boven de stoom      te houden (de lengte hangt af van je intentie om te stomen) en adem diep in, terwijl je voelt dat je            intentie door je hele lichaam straalt.

    8. Als je klaar bent met stomen geef je het medicijn terug aan de aarde door de pan te pakken en de      inhoud bij je planten buiten te deponeren.

   Posities:

    Hurken

    In deze positie plaats je de pan op de grond en hurk je eroverheen. Zorg ervoor dat je een lange rok        draagt ​​of een paar handdoeken gebruikt om ervoor te zorgen dat de stoom naar je lichaam wordt          geleid.

     Op handen en knieën

In deze positie word je volledig ondersteund door de grond onder je. En om die reden is het geweldig voor mensen met minder uithoudingsvermogen, zoals postpartum mama's of mensen die last hebben van een vermoeid lichaam. Zorg ervoor dat je knieën breder zijn dan je heupen, zodat je de pan ertussen kunt plaatsen.Zorg er opnieuw voor dat je een rok of handdoeken gebruikt om de stoom te begeleiden.
Stoom Kruk

Als je je echt ondersteund wilt voelen tijdens het stomen, is dit de beste optie. Hoewel het kopen van een stoom kruk duur kan zijn, is het een geweldige optie voor mensen die zichzelf niet 30 minuten omhoog kunnen houden.
Als je een kruk gebruikt, zet je gewoon de pan onder de kruk, leun achterover en ontspan!

Zitten op de rand van je bed

Als je liever rechtop zit en geen krukje hebt, kun je deze houding proberen. Ga op de rand van je bed zitten en plaats je dampende pan op de grond tussen je benen terwijl je je handen gebruikt om je te ondersteunen, zodat je rechtop blijft. Nogmaals, je moet een lange rok of handdoek gebruiken om ervoor te zorgen dat de stoom naar onze yoni wordt geleid en niet ontsnapt.


                                     
UIT RESPECT en wederkerigheid, gooi je gebruikte kruiden nooit in de prullenbak. -Neem ze liever mee naar buiten - dit uit dankbaarheid voor de planten en de spirits die er doorheen bewegen.

Sta daarna jezeld 10-15 minuten toe om alleen te zijn op je heilige plekje, vrij van elektronica en schrijf in je dagboek om de werkingen van de planten te integreren.

   Ik hoor graag jouw ervaring!

     Hieronder kan je een reactie geven. Je kan mij ook mailen om je ervaring te delen.

     Wil je meer weten over het verzorgen van je yoni en je cyclus? Doe dan mee met de workshop                 Vrouwencyclus en ademwerk!

Scroll naar boven