Wanneer is het genoeg voor jou!

Bij een recente enquête over menstruatieklachten gaf 85% vrouwen aan last te hebben van klachten oftewel PMS of erger PMDD. Dit is een onderzoek onder een relatief klein groepje vrouwen maar vraag jezelf vooral af hoe dit globaal zit. En hoe zit dat bij jou, heb jij menstruatieklachten?

Wanneer is het genoeg voor jou om zo maar door het leven te gaan. Het is namelijk niet normaal dat je menstruatieklachten hebt. Kies niet voor een leven waarin je pijn ervaart. Ik stel vaak vragen aan vrouwen over fysieke klachten en hun menstruatie. Het is mogelijk dat je menstruatie langs je benen loopt, als je bijvoorbeeld kinderen hebt gebaard en dat is een onbalans. Echter, als ik met vrouwen spreek die dit hebben, zien zij vaak de ernst van de situatie niet in en blijven ze doorlopen met deze klachten. Hevig bloedverlies MOET je serieus nemen want de gevolgen die ervan zijn klachten die je nog meer gaan beperken. Denk bijvoorbeeld aan ijzertekort, flauwvallen en vitaminen tekort. De ander zegt ‘ik heb klachten maar dan doe ik even een paracetamol erin en dan kan ik de dag weer aan’. Dit laatste hoor ik heel vaak en is niet normaal om te doen. Alleen al het nemen van dat pilletje zorgt ervoor dat je verder weg beweegt van je ware natuur. Sommige vrouwen krijgen advies van hun huisarts omdat ze hevige klachten ervaren. Maar wat ze vaak niet weten is dat het pilletje tegen die klachten veroorzakers zijn van depressiviteit, instabiliteit en de grotere ziektebeelden zoals kanker, PCOS en endometriose.

Vaak hoor ik van vrouwen dat ze echt een haat/liefde verhouding hebben met hun menstruatie. Deze is ook gecreëerd door de maatschappij en de schaamte ligt ook nog eens diep opgeslagen in onze celgeheugen, doorgegeven door onze voorouders. Het is echt niet nodig om zo naar onze menstruatie te kijken. Mijn hart breekt als ik vrouwen hoor over hoe zij zich voelen over hun menstruatie. Wij vrouwen mogen liefde voelen voor ons wonderlijk lichaam en diens vermogen om te kunnen creëren zoals bijvoorbeeld een baby. Ons lichaam is magisch, onze baarmoeder is wonderbaarlijk en het is mijn missie om jou dit te laten herinneren. Ik heb een prachtig programma voor je gemaakt die geheel online te volgen is en die jou in 7 weken inzicht geeft in jouw lichaam en cyclus. Na dit programma kan jij zelf de verantwoording dragen over de keuzes die je maakt met betrekking tot hoe jij omgaat met je lichaam, energie en sensaties.

In de Westerse samenleving leven we een leefstijl die ervoor zorgt dat we vooral naar buiten leven in plaats van binnenuit. Dit resulteert in een levensstijl waarin we vooral vanuit ‘het denken’ leven en hierdoor verliezen we het contact met voelen en ervaren van ons lijf. Juist door deze leefstijl raken wij vrouwen steeds meer verwijderd van onze vrouwelijke natuur. 

Wat gebeurd er als je buiten je vrouwelijke natuur gaat leven? 

Fysieke klachten die chronisch geworden zijn zoals menstruatieklachten, PMDD, PMS. Mentale klachten die chronisch geworden zijn zoals depressie, overspannen, burn-out, overmatig stress, instabiliteit. De kern waaruit dit ontstaat is, dat je niet volgens je natuur leeft. 

Dit programma is een stap in de JUISTE richting terug naar je vrouwelijke natuur, waarin jij jezelf laag voor laag kan helen en begrijpen. 

Laten we stoppen met het normaliseren van klachten en laten we zelf de verantwoording nemen over ons leven en geluk.

 

Herken jij je in het volgende?

 1. Ik heb totaal geen beeld van mijn lichaam en diens processen.
 2. Ik heb PMS, ik heb klachten zoals gezwollen, pijnlijke borsten, buikpijn, hoofdpijn, migraine, diarree, lage rugpijn, duizeligheid en misselijkheid, extreme vermoeidheid.
 3. Tijdens mijn menstruatie ervaar ik de eerste dagen zoveel pijn dat ik simpele dagelijkse dingen niet eens meer aan kan. 
 4. Wanneer ik weer een uitbarsting krijg zeg ik altijd ‘blame the hormones’. 
 5. Ik verlies soms de grip op mijn gedachten en gedrag. Ik kan heel emotioneel uit de hoek komen.
 6. Mijn menstruatie is heel zwaar, ik verlies veel bloed en voel ik me erg zwak.
 7. Ik gebruik anticonceptie zoals de pil, prikpil, staafje, spiraaltje, anticonceptie ring/pleister of pessarium. Ik ben vooral benieuwd in natuurlijke anticonceptie die met mijn lijf meewerkt, in plaats van tegen mijn lijf in werkt.
 8. Ik gebruik de bekende merken van menstruele producten en tampons of cup. Deze producten gebruik ik omdat ik dat gewend ben, maar ik wil graag weten wat goed voor mijn lichaam is.
 9. Ik voel mij niet verbonden met mijn lichaam en ik wil meer connectie voelen met mijzelf. Ik ben meer iemand die in het denken zit en vind het moeilijk mijn lichaam echt goed te voelen. 
 10. Ik normaliseer mijn klachten omdat ik al jaren kamp met mijn klachten. De huisarts schrijft mij dit voor en dit volg ik, omdat ik geen andere keus heb.

Dit programma is echt voor jou als je daadwerkelijk de transformatie durft aan te gaan.

In dit programma werk ik vanuit drie invalshoeken, namelijk Ayurveda, medische wetenschap en spiritualiteit. Dit programma heeft als doel jou te onderwijzen over jouw lichaam/geest/ziel en je te begeleiden naar een diepe connectie met jezelf waarin jij je lichaam weer voelt en haar tekenen kan lezen.

Wat je na het programma kan verwachten:

 1. Inzicht in jouw cyclus en wat je kan doen om volgens jouw eigen cyclische ritme te  leven.
 2. Je hebt kennis over kruiden en voeding die je direct kan inzetten om je hormonen in balans te krijgen.
 3. Je vindt een weg naar een pijnvrije menstruatie.
 4. Je vindt een weg naar een PMS pijnvrij leven.
 5. Je hebt een toolbox in bezit waar je telkens weer kennis uit kan halen en inzetten als je het eerste signaal van ongemak in je lichaam/geest waarneemt.
 6. Alle kennis over endometriose, PCOS, anticonceptiemiddelen, menstruele producten, hersenen aan de pil en de weg naar genezing.
 7. Je weet wie je bent en hoe je lichaam/geest werkt. Je ervaart een diep begrip en connectie met jezelf.
 8. Je hebt je beperkende gedachten en patronen onder ogen gezien en de tools gekregen om jezelf niet meer te beperken.
 9. Jij kan nu verantwoord keuzes maken over je lichaam en geest en je hebt de touwtjes in eigen handen.

De ware transformatie is dat je jouw lichaam voelt, ervaart en waardeert. Je zal zoveel liefde ervaren voor je lichaam en cyclus na dit programma. Hier is jouw begin om te leven vanuit je vrouwelijke natuur en op je eigen voorwaarden.

You cannot copy content of this page