HERstory Coaching

HERstory Coaching

Uit onderzoek blijkt dat 87% van de Nederlandse vrouw menstruatieklachten ervaart. Buikpijn, vermoeidheid, prikkelbaarheid en emotioneel instabiel zijn de meest voorkomende klachten.

Klachten zijn een signaal die je lichaam afgeeft die je verteld dat er iets mis is. Het is zo ontzettend belangrijk om te luisteren naar je lichaam. Niet meteen google aanzetten en een lijst met klachten gaat opzoeken in de hoop dat je een antwoord krijgt die jou verlossing geeft. Ook niet meteen de ene workshop na de andere te doen in de hoop dat kennis de oplossing is. Nee, dat is niet de weg, de weg is dat je leert luisteren naar je lichaam en je intuïtie. Niemand kan jou vertellen wat jij nodig hebt behalve dan jijzelf. En als je niet weet hoe je moet luisteren naar je lichaam of hoe je de intuïtie kan voelen of je lichaam kan verzorgen?

Dan ben ik hier om je te begeleiden naar jouw eigen wijsheid en kennisbank.

menstruatiecyclus

Ons brein en conditionering

Wist jij dat 84% van de vrouwen door blijven lopen met menstruatieklachten? 

Dat komt omdat er vele taboes, conditioneringen op zitten en ons brein die ervaringen labelt als positief en negatief. Dat doet ons brein omdat deze anders alle informatie niet kan verwerken. De labels komen naar voren bij eenzelfde situatie als de vorige keer, zodat het weet hoe het direct kan handelen. Als de label positief is geeft ons brein het signaal ‘geen gevaar’ af. Je lichaam ontspant zich en je ervaart fijne emoties. Als het een negatief label is geeft ons brein het signaal ‘gevaar’ af. Je wordt alert en je zintuigen staan op scherp en ons brein neemt de regie over. Die gaat inschatten wat het moet gaan doen 1. vluchten 2. vechten of 3. bevriezen.

Wanneer onze eerste menstruatie ervaring 

  • pijnlijk
  • vies
  • ongemakkelijk

was krijgt het een negatief label van ons brein. Maar het kan ook door de omgeving komen dat het een negatief label krijgt en dat noemen wij conditionering.

Als je als kind of puber van je omgeving te horen krijgt dat het pijnlijk, vies en ongemakkelijk is en je mag er niet over praten omdat het ongepast is dan ga je dat geloven. Het negatieve imago over menstruatie blijft hierdoor intact. En dat is echt heel erg jammer! Het mag gewoon een positief label dragen. Door positieve ervaringen over de menstruatie op te doen kan je lichaam het als positief ervaren en kan ons brein het als positief labelen.

De eerste stap is vaak eng of spannend en daarom blijven vrouwen te lang rondlopen met klachten. Ze kijken uit naar het moment dat hun vloed stopt en ook hun klachten dan verdwijnen. En dit laatste wens ik niemand toe want ons natuurlijke cyclus is zo ontzettend waardevol! Je mag juist ontzettend trots zijn op je vloed!

Zoals de anatomie voor de man op elke man van toepassing is, is het lichaam van de individuele vrouw een mystieke kaart klaar om gelezen te worden. Geen vrouw bezit dezelfde anatomie als een andere vrouw, daarom is het zo belangrijk dat jij jouw mystiek ontrafelt en helder krijgt. Alleen jij kan goed voor jezelf zorgen.

Voel jij je onbegrepen door instanties of mensen waar je hulp aan vraagt voor je klachten?

Heb jij de behoefte om meer verbinding te vinden en te voelen met jezelf?

Wil jij een relatie opbouwen met je lichaam op eigen voorwaarden?

Wil jij weer in contact komen met die enorme wijsheid die binnenin jou pulseert?

 Wil jij jouw eigen lichaam en anatomie begrijpen maar weet je niet waar je moet beginnen?

Jij bent zo welkom hier!

FEM to HERstory coachingstraject

Wat ga je leren

Na het coachingstraject

Ontmoet de begeleidster!

Namaste, ik ben Aeyeda

En ik verdiep mijzelf al jaren in de wereld van het vrouwelijk lichaam. Dat komt omdat ik ook jaren klachten hebt ervaren met mijzelf en mijn lichaam. Endometriose, positief uitstrijkje, operatie aan de baarmoedermond, depressie, hormonale instabiliteit en flinke menstruatieklachten. Op een leeftijd van 24 jaar had ik mij verdiept in trauma, de hersenen, pathologie en anatomie volgens de medische wetenschap. Ik voelde dat ondanks alle kennis die ik al binnen had mij op een pad bevond die niet voor mij bestemd was. Ik voelde geen contact met mijn lijf, had moeite om echt te voelen en zat vooral vast in het denken en vergaren van kennis. Ook voelde ik grote verantwoording naar mijn baan en gaf meer dan mij lief was. Op 25-jarige leeftijd ging ik voor een maand naar Japan om vrijwilligerswerk te doen en bij terugkomst was al mijn zekerheid verdwenen. Relatie ging uit en ik had opeens geen woning. Ik had geen baan meer vanwege mijn vrijwilligerswerk en daar zat ik dan bij mijn moeder. Dat zorgde ervoor dat ik tijd en ruimte kreeg en had ik een baan aangeboden gekregen die twee maanden later zou gaan beginnen. Ik ging alleen op reis want ik voelde dat dit de tijd was om echt even met mijzelf te zijn. Een ervaring op die reis (ik reisde door Bretagne) zorgde voor een transformatie! Ik liep door het bos en het was een regenachtige dag, dit is het moment dat ik ging dwalen door de natuur vol vertrouwen dat ik altijd de weg terug zal vinden. Na veel lopen, klimmen, afdalen en echt hele mooie uitzichten bekropen mij verschillende emoties. Enkel de emotie wanhoop geeft je diepe inzichten en laat je intunen bij je gevoel en ratio. Daar zat ik op een hele grote rots en keek uit over een dal. Ik had geen idee waar ik was en voelde de wanhoop steeds grotere vorm aannemen. Daar zat ik dan volledig overstuur en angst die mij naar mijn keel greep. Ondanks dat er google maps was besloot ik deze niet te gebruiken. Ik voelde dat ik dit nodig had om dieper in mijn lijf te komen en mijn angsten onder ogen te komen. Het was niet alleen verdwaald daar, maar ook verdwaald in mijzelf. Ik ben verder gaan lopen en besloot te genieten en te luisteren naar mijn intuïtie. Dit moment had ik nodig om mijn werkelijkheid onder ogen te komen. Ik besloot te starten met de opleiding Ayurveda lifestyle en voedingscoach gevolgd door de psychologie van Ayurveda. Na het volgen van de opleiding kraamzorg ben ik mij gaan verdiepen in het heilig yoni gebied. Alle stappen die ik na die ervaring heb gedaan tot nu heb ik verwerkt in mijn coaching traject. Ik had geen andere pad willen bewandelen dan dat ik toen heb gedaan. Ik voel me een met mijzelf en mijn lichaam is mijn kompas en dat gun ik iedere vrouw!

Zet mij op de wachtlijst

Wachtlijst FEM to HERstory coaching
Schrijf je in om als een van de eerste in te stromen in dit prachtige programma

Vind je de stap nog te groot?

Dan kan je ervoor kiezen om met een workshop mee te doen. Klik op de knop hieronder voor meer informatie.

You cannot copy content of this page