Full Moon in Steenbok programma

Deze blog maak ik om uit te leggen wat je kan verwachten bij een volle maancirkel. Afgelopen tijd krijg ik veel te horen van vrouwen dat ze graag naar de cirkel willen komen, maar dit nog erg spannend vinden. Ik wil je hiermee meer veiligheid bieden om dieper in te gaan op het programma zodat jij weet wat je kan verwachten. Nu kan er altijd een blokkade opkomen wanneer je dit leest waardoor je alsnog de stap niet durft te nemen. Ik wil je dan vragen om die vrijheid te gaan voelen en contact met mij op te nemen. Je kan dit doen door een bericht te sturen via instagram @venuscirkels of mail hellosister@sherises.nl maar je kan mij ook telefonisch bereiken op 06-43235146.

De cirkels zijn gemaakt om jou meer in verbinding te brengen met de cyclus van de maan. De vrouw zelf is sterk verbonden met de maan en de maan sterk met onze baarmoeder. De maan is onze natuurlijke begeleidster naar de werkelijke vrouwen die wij zijn. Tijdens de volle maan fase komt de energie van transformatie vrij. Het sterrenbeeld waar de maan in staat bepaald op welk gebied de transformatie kan plaatsvinden. Deze twee factoren bepalen het programma van de maan. Lees hier de transformatiekracht en energie van de aankomende volle maan.

Over de maan wordt altijd gezegd hoe krachtig en magisch ze is. De hele maand is zij voelbaar in al haar fases en deze fases doorlopen wij zelf fysiek/geestelijk ook. Wat over de maan gezegd wordt is werkelijk wat er over de vrouw gezegd hoort te worden, wij zijn mystieke wezens. Tijdens deze cirkel willen wij je dichter bij jezelf brengen en je vrouwelijkheid, sensualiteit en seksualiteit laten omarmen. Een vrouw is iemand die ervaringen deelt en wilt leren van anderen. Ze wilt zich graag veilig, gezien, gehoord en gedragen voelen door anderen. Dat maakt vrouwencirkels zo belangrijk! Het is onze natuur om maandelijks bij elkaar te komen en ervaringen te delen in hoe wij ons voelen.

Het programma:

Openingsceremonie

De ruimte waar de cirkel wordt gehouden word altijd helemaal gereinigd van oude energieën zodat wij deze niet gaan dragen. De kamer wordt ingewijd en veilig gemaakt voor energieën van buitenaf die er niet horen. Voordat een vrouw de kamer betreedt wordt er een reinigingsritueel gedaan. Dit doen we omdat je door de dag heen overal wat energie oppakt van de omgeving en die mogen losgelaten worden. Ook wordt het gebruikt om je te verbinden met de elementen en je te laten gronden in je lichaam. Met de opening zal ik wat delen over de energie van de maan en waarom dit programma gemaakt is. Er komt een voorstelronde en dan gaan we lekker beginnen!

Openen van de Keel chakra

Het keel chakra is een belangrijk onderdeel in dit proces. De keel is de vergeten bron van onze vrouwelijke energie. Een vrouw hoort te ademen vanuit haar baarmoeder richting het hart naar de keel door de mond naar buiten en vervolgens adem je weer in via de baarmoeder. Dit leer je dus tijdens het openen van het keel chakra. Zang is dus een heel belangrijke factor om je vrouwelijke lijn volledig te openen en dit doen we met ceremoniële liederen. Hieronder zing ik voor jou, doe je met mij mee?

Meditatie ‘Voelen en Helderheid’

Bij deze meditatie gaan we op reis naar onze onbewuste. Het enige wat je hoeft te doen is mijn stem volgen. Het is niet per se zo dat je het helemaal moet volgen vaak gaan we zelf innerlijk op reis als je meditatie al gewend bent. Laat je maar gewoon begeleiden vanuit jezelf en mij. We gaan bewust voelen waar bepaalde emoties zich opslaan in jouw lichaam en helder krijgen welke emotie dat is. Dan voelen we de emotie en kijken we naar de ervaring/herinnering die hieraan gekoppeld is. Voelen is een belangrijk aspect, het voelen van onze lichaam en het voelen van de emoties die opgeslagen zitten en nog onverwerkt zijn.

Sharing en Journal

Na de meditatie krijg je de gelegenheid alles op te schrijven zodat het nog meer helderheid krijgt. Dan gaan we het met elkaar delen en daar krijg je alle ruimte voor. Als iemand erop wilt reageren om je te helpen is daar achteraf de mogelijkheid voor.

Dit is het einde van de ceremonie fase. We doen de ceremonie fase om vooral te voelen en te delen. De embodiment fase is de fase waarin we gaan doen. Hier gaat door middel van bewegingen en ademen je beperkende overtuigingen, blokkades, emoties die losgelaten mogen worden uit je systeem gegooid.

Embodiment:

Ademwerk

Door middel van muziek en het volgen van mijn stem gaan we actief ademhalen. Door deze manier van ademhalen komt de onverwerkte emotie die je in de meditatie hebt gevoeld helemaal naar voren. Door middel van schreeuwen, stampen en misschien wel huilen gooi je alles qua emotie en gekoppelde ervaring/herinnering eruit. Het is dus opgebouwd in fases waaruit we gaan werken een fase is ademen tweede fase is eruit gooien. Ik ben je begeleidster en ik zorg voor een veilige en gedragen omgeving.

Dans ‘She moves’

Al mijn hele leven dans ik en ik kan niet meer zonder. Ik begon op mijn 4de met ballet, modern en jazz en later ging ik het verbreden naar hiphop en latin dans zoals salsa en Braziliaanse zouk. Dit deed ik tot in mijn 20ste en toen had ik een break. Toen ik begon aan paaldansen waar mijn lerares ook achtergrond had in dans heb ik de dans weer opgepakt. Uiteindelijk ben ik zelf choreo’s gaan maken en ben ik les gaan geven in modern versus paaldans, chairdance en high heels. Mijn sensualiteit en seksualiteit heb ik hierin mogen ontwikkelen en is ontzettend bevrijdend. Het werd een echte passie om vrouwen de weg naar hun sensualiteit terug te laten vinden. De weg terug naar vrouwelijkheid en zelfvertrouwen vanuit plezier!

Binnen dit onderdeel gaan we eerst dansen vanuit gevoel en maak je bewegingen waarin je lichaam zich fijn voelt. Daarna komt er de mogelijkheid om je eigen ruimte van je vrouw zijn in te nemen en te dansen in de vrouwen kring. Ik zie te veel vrouwen die zich nog heel erg klein houden en de grootsheid niet aan durven te gaan. Als je deze stap gaat maken garandeer ik je dat jij met veel zekerheid de deur uitstapt want jij durft de ruimte van jouw vrouw zijn in te nemen! Maak je geen zorgen ik en Caya gaan eerst.

Closing cirkel

Na het dansen gaan we terug naar het delen van de ervaringen en wat je hebt mogen transformeren en ervaren. Als je nog wat wilt loslaten in het vuur is dit ook het moment om het op een papiertje te schrijven. We sluiten de cirkel met zijn allen en gaan naar het vuur toe.

Fire Cirkel

We eindigen altijd met een vuurkorf op onze maancirkels. Het moment om de maan te bekijken en te voelen en te delen met elkaar. Dit is ook het moment om je papiertje in het vuur te gooien.

Huisregels:

Wij zijn zelf niet van de regeltjes maar om iedereen te respecteren is het volgende wel belangrijk.

  • Het is niet verplicht om aan alles mee te doen als je maar weet waarom je niet mee wilt doen en dit kan delen.
  • Je mag altijd op een pauze drukken door je hand op je hart te plaatsen. Wij stoppen met wat we doen en laten jou de informatie of indruk verwerken en integreren.
  • Als een vrouw aan het woord is zijn de anderen stil, door middel van een gebaar kan je aangeven dat je het ook ervaren hebt en haar woorden diep voelt.
  • Wat in de cirkels gebeurd blijft in de cirkels. Het is aan niemand om het verhaal van iemand door te geven aan een ander buiten de cirkel.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You cannot copy content of this page