De Godinnen bron is de bron van elke vrouw

Chalice Well, Glastonbury

Het was de energie van de Chalice Well in Glastonbury 2008 die mijn baarmoeder opende en mij liet voelen wat voor krachtbron ik bezat. Hier begint mijn energetische spirituele reis naar mijn bestaan, mijn pad en missie in het leven.

Door de jaren heen heb ik mij verdiept in allerlei onderwerpen zoals de geschiedenis, beschavingen, ontwikkeling, lichaam, geest, natuur en spiritualiteit. En voor deze blog wil ik het vooral voor jou duidelijk maken waaruit ik werk en wat ik bedoel met:

Ontwaak je Godinnen bron

En om je deze zo goed mogelijk uit te leggen of je te laten ervaren, is het belangrijk dat ik terugkeer naar een beschaving na de ijstijd een tijdperk genaamd Neolithicum. Het Neolithicum tijdperk is een revolutie geweest van de jagers-verzamelaars, die vooral rondreisden naar een agrarische samenleving waarbij de mens zich vestigde op een plek en van daar uit leefden. Iets wat we in het heden heel goed herkennen.

Wat hier vooral belangrijk is, is dat dit een Matriarchale samenleving is. Hier werd vooral gekeken naar de krachten van geslachten en mens en werd hierop gebouwd. Ze werkten samen met elkaar in plaats van tegen elkaar. Het vrouwenlichaam stond in dit tijdperk als magisch ‘haar rode vloed bepaalt over leven en dood’. In dit tijdperk stond overleven op nummer 1 en is nog steeds onze huidige natuur, alleen nu verkapt onder heel veel gecreëerde lagen. De vrouw werd geëerd en de God die we nu kennen was toen de Godin. De godin die aarde creëerde  en haar kinderen schepte. De befaamde Venusbeelden diende als altaar voor offers aan de godin. 

 

De krijgers uit het Oosten

Deze krijgers kwamen met speren en messen in de aanval. Maar vergis je niet ook daar leefden ze matriarchaal want vrouwen waren naast de mannen aan het vechten. Ze verbraken alleen de harmonie die we tot op de dag van vandaag kennen. Hebzucht en macht kwamen als meesters in de levens van de mensen. En dit groeide en groeide tot op de dag van vandaag.  Het is alom bekend dat vrouwen thuis waren en voor thuis zorgden. Ze werden vindingrijk en waren samen een met de natuur. Ze konden wonden en zieken genezen, kinderen baren, voeden en opvoeden de mannen verzorgen. Hun bron van energie was onuitputtelijk, en dat werd door de man gezien als gevaarlijk. Want leven met en vanuit de natuur werd in de toekomst gezien als vrijheid waar macht en hebzucht geen baat bij zouden kunnen hebben in het geld en schuld systeem. Toen kwam de kerk en die moest ervoor zorgen dat de mens en vooral de vrouw onderdrukt moesten worden.  De onderdrukking van vrouwen begon gestaag en raakte zijn hoogtepunt tijdens de heksenjacht. Hier werden vrouwen barbaars uit hun natuur getrokken door verraad, verkrachting, moord en onderdanig gemaakt.

Veel vermeende heksen werden aan hun handen vastgebonden en met een wipgalg opgehesen, waardoor de schouders uit de kom raakten.

Het nu

Vergis je niet deze wond leeft nog zo diep in ons, kan jij het voelen? Zoek eens  ‘heksenjacht’ op google en kijk naar de foto’s. Wat gebeurt er bij je? Wat voel je? Zijn er emoties?

Juist doordat het in ons lijf wordt herinnerd als gisteren is het voor ons zo belangrijk ons te helen. Te helen van de geschiedenis en alle pijn die we dragen. Laten we niet vechten en schreeuwen om gehoord en gezien te worden. Laten wij samen naar binnen keren en de mooiheid van onszelf omarmen en onze bron te ontluiken. Het is tijd om liefdevol maar krachtig je kracht toe te eigenen die we door de eeuwen heen verloren zijn. Dat is de Godinnen bron en dat is jouw natuurlijke bron. Return to you is van essentieel belang.

Geef een reactie

Your email address will not be published.

You cannot copy content of this page